www.SEYA.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

  
  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΥΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών, Θερμικών, Κλιματιστικών Έργων και Καυσίμων Αερίων Αθηνών και Περιχώρων                                                                             

Πανδώρου 22, Αθήνα – 11853, Τηλ. 210-3451025, 210-3422204  Φαξ: 210-3451925  Web site: www.seya.gr – email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

Αθήνα, 30/3/2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΥΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Η πανδημία που έχει πλήξει τη χώρα μας και η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων του covid-19, έχει ως αποτέλεσμα να βγουν στο φως της δημοσιότητας όλες οι αδυναμίες του δημοσίου συστήματος υγείας και οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, κλίνες, ΜΕΘ, ιατρικά μηχανήματα και μέσα ατομικής προστασίας.

 Η πανδημία όμως έχει πλήξει κι όλα τα τεχνικά επαγγέλματα στον κλάδο των κατασκευών και η αναδουλειά είναι επιβεβαιωμένη από τους συναδέλφους, που αν κληθούν για κάποια επιδιόρθωση βλάβης δε γνωρίζουν αν εγκυμονεί κίνδυνο ο πελάτης ή ο χώρος που καλείται να εργαστεί. 

Κι αυτό αφορά όλους τους συναδέλφους τεχνικούς (υδραυλικούς - ηλεκτρολόγους -καυστηρατζήδες) που εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή ως συντηρητές σε δημόσιους χώρους, π.χ., νοσοκομεία ως εξωτερικοί συνεργάτες ή μέσω εργολάβων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμός μας στηρίζει και συνυπογράφει την ανακοίνωση του συνδικάτου  ηλεκτρολόγων  νομού Αττικής, σε σχέση με τα όσα καταγγέλλονται για το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου στο όνομα του κέρδους και της εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας, τεχνικοί καλούνται να εργαστούν σε χώρους με επιβεβαιωμένα κρούσματα χωρίς την παροχή μέτρων ατομικής προστασίας, με κίνδυνο να νοσήσουν και οι ίδιοι.  

Επισημαίνουμε την υποχρέωση και την ευθύνη του Τεχνικού Ασφαλείας για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας και υγιεινής των εργαζομένων, για εργασία σε ασφαλές περιβάλλον. 

Στηρίζουμε τα αιτήματα των συναδέλφων και επίσης διεκδικούμε:

·         Την απαλλαγή τους από τις τρέχουσες εισφορές για την προσωπική τους ασφάλιση για τους επόμενους 4 μήνες, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. 

·         Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για το επόμενο 4μηνο

·         Την άμεση αναστολή των φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων για τους επόμενους 4 μήνες. Να μη χαθεί καμία ρύθμιση λόγω μη δυνατότητας αποπληρωμής των τρεχουσών δόσεων σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΗ, άλλους λογαριασμούς.

·         Την άμεση άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης, δεσμευμένων λογαριασμών, κατασχέσεων κλπ εις βάρος τους. Να ανασταλούν πλειστηριασμοί αλλά  και κάθε διακοπή ρεύματος, νερού κλπ

·         Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα, αναλογικό του επιδόματος ανεργίας, για όσες μέρες αναγκάζονται να κλείσουν τις μικροεπιχειρήσεις τους, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις περιπτώσεις εκείνων που το εισόδημά τους είναι το μοναδικό της οικογένειας.

·         Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα για τις νέες μητέρες ώστε να μην αναγκαστούν να επιστρέψουν άμεσα στην επιχείρησή τους

·         Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα για όσους κλείνουν αναγκαστικά τις επιχειρήσεις τους λόγω των γενικών μέτρων πρόληψης, όπως ιδιοκτήτες κυλικείων σε σχολεία, δημοτικών αναψυκτηρίων κλπ

·         Την απόδοση 13ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους ως ενίσχυση.

·         Την άμεση επιβολή αφορολόγητου ορίου, για εισοδήματα ως και 12.000 ευρώ το χρόνο και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ως απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μην εκτιναχθούν για μία ακόμα φορά τα χρέη τους.

 

Για το ΔΣ

 

Ο πρόεδρος                                                                                                              Ο γενικός γραμματέας

Αθανάσιος Στρουμπούλης                                                                                             Νικόλαος Γρίβας

 

 

 

 

Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 12 επισκέπτες και κανένα μέλος