www.SEYA.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

  
  

Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΕΙ

Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών, Θερμικών, Κλιματιστικών Έργων και Καυσίμων Αερίων Αθηνών και Περιχώρων                                                                             

Πανδώρου 22, Αθήνα – 11853, Τηλ. 210-3451025, 210-3422204  Φαξ: 210-3451925  Web site: www.seya.gr – email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

Αθήνα, 24/3/2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΥΑ

 

«Η επιδημία δεν θα μας φιμώσει»

 

Συνάδελφοι

Η καθημερινότητά μας πλέον έχει αλλάξει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Παρακολουθούμε καθημερινά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και των αρμοδίων φορέων για τη μη εξάπλωση του ιού, που πλήττει την ανθρωπότητα. 

Εύκολα ο καθένας καταλαβαίνει, από προσωπική πείρα, ότι η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας είναι καθολική, ανεξάρτητα αν η επιχείρηση έχει κλείσει με κυβερνητική απόφαση.

Έτσι και στον κλάδο των κατασκευών, όπου ανήκει και ο κλάδος μας, εξαιρείται αυτή τη στιγμή από τους ΚΑΔ και καλούμαστε να δουλέψουμε σε άγνωστο περιβάλλον για την επισκευή κάποιας βλάβης, με την πιθανότητα μόλυνσης. Η δε έλλειψη ατομικών ειδών προστασίας (μάσκες - αντισηπτικά - γάντια κ.α.) επιβαρύνουν τη κατάσταση.

Επιπλέον θέλουμε να αναδείξουμε και την ανησυχία μας για το αδύνατο σύστημα υγείας, όπου αν χρειαστεί να μεταβούμε σε κάποιο νοσοκομείο θα γνωρίσουμε καταστάσεις απαράδεκτες για τον 21ο  αιώνα. Η μη επάρκεια προσωπικού και μέσων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχει φανερωθεί. Ένα σύστημα υγείας που δεν είναι τωρινό πρόβλημα και το έχουμε επισημάνει αρκετές φορές.

Συνάδελφοι 

Ο Σύνδεσμος δε θα σταματήσει να διεκδικεί ακόμα και τώρα που αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση. 

 Ο ΣΕΥΑ διεκδικεί: 

·         Την απαλλαγή τους από τις τρέχουσες εισφορές για την προσωπική τους ασφάλιση για τους επόμενους 4 μήνες, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. 

·         Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για το επόμενο 4μηνο

·         Την άμεση αναστολή των φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων για τους επόμενους 4 μήνες. Να μη χαθεί καμία ρύθμιση λόγω μη δυνατότητας αποπληρωμής των τρεχουσών δόσεων σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΗ, άλλους λογαριασμούς.

·         Την άμεση άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης, δεσμευμένων λογαριασμών, κατασχέσεων κλπ εις βάρος τους. Να ανασταλούν πλειστηριασμοί αλλά  και κάθε διακοπή ρεύματος, νερού κλπ

·         Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα, αναλογικό του επιδόματος ανεργίας, για όσες μέρες αναγκάζονται να κλείσουν τις μικροεπιχειρήσεις τους, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις περιπτώσεις εκείνων που το εισόδημά τους είναι το μοναδικό της οικογένειας.

·         Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα για τις νέες μητέρες ώστε να μην αναγκαστούν να επιστρέψουν άμεσα στην επιχείρησή τους

·         Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα για όσους κλείνουν αναγκαστικά τις επιχειρήσεις τους λόγω των γενικών μέτρων πρόληψης, όπως ιδιοκτήτες κυλικείων σε σχολεία, δημοτικών αναψυκτηρίων κλπ

·         Την απόδοση 13ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους ως ενίσχυση.

·         Την άμεση επιβολή αφορολόγητου ορίου, για εισοδήματα ως και 12.000 ευρώ το χρόνο και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ως απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μην εκτιναχθούν για μία ακόμα φορά τα χρέη τους.

 

Για το ΔΣ

 

Ο πρόεδρος                                                                                                                     Ο γενικός γραμματέας

Αθανάσιος Στρουμπούλης                                                                                                      Νικόλαος Γρίβας

 

Κοινοποίηση: ΓΣΕΒΕΕ, ΟΒΣΑ, ΟΒΥΕ, ΚΛΑΔΙΚΑ ΜΜΕ

Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 12 επισκέπτες και κανένα μέλος