ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Ύστερα από κάλεσμα του ΣΕΥΑ, την 1/11/ 2017 πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομίας, με τη συμμετοχή και άλλων κλαδικών σωματείων (ξύλου- μετάλλου- ηλεκτρολόγοι) αλλά και εργατικών σωματείων.

Διατρανώσαμε την αντίθεσή μας ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης.

Η δίκαιη ανάπτυξη  που ευαγγελίζονται και το πλεόνασμα στον τελικό λογαριασμό σημαίνει για τους αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους, φτώχεια, κατασχέσεις, λουκέτα, δουλειά χωρίς δικαιώματα Αντίθετα με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο των κατασκευών που έχουν φοροαπαλλαγές - φθηνή μισθωτή εργασία

Από τη μεριά της κυβέρνησης, που δεν έχει χρόνο να συζητήσει με εκπροσώπους κλαδικών και εργατικών σωματείων, καταθέσαμε υπόμνημα και τους τονίσαμε ότι τα μέτρα που παίρνουν μας οδηγούν στην εξαθλίωση.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΜΕ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ

Η λύση βρίσκεται στον κοινό αγώνα

αυτοαπασχολούμενων και εργατών

καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετέχει

στη μεγάλη κινητοποίηση στις 9 Νοέμβρη

9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30 Π.ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 18:00 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου

κ. Αλέξη Χαρίτση

κ. Στέργιο Πιτσιόρλα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΥΦ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Κα: Παπανάτσιου Αικατερίνη

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ.

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

Την ώρα που οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση παραμένουν και μεγαλώνουν, η αναδουλειά έχει περάσει την πόρτα των μικρών επιχειρήσεων, τα λουκέτα αυξάνονται, τα χρέη μας πνίγουν.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική που μας αφανίζει.

Οι νόμοι που οι προηγούμενες αλλά και η σημερινή κυβέρνηση έχουν ψηφίσει και εφαρμόζονται για το φορολογικό καθώς και τα μέτρα που ετοιμάζονται στα πλαίσια της νέας συμφωνίας τσακίζουν παραπέρα το ελάχιστο εισόδημά μας.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση με την εξοντωτική φορολογία των μικρών αυτοαπασχολουμένων οδηγεί χιλιάδες από εμάς στη χρεοκοπία και την ανεργία, οι φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις για το μεγάλο κεφάλαιο συνεχίζονται για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, για να πάρουν και το τελευταίο μερίδιο της αγοράς που έχει απομείνει.

Αυτό επιβεβαιώνει και η πορεία της νέας αξιολόγησης.

Ετοιμάζονται για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους νέα εισπρακτικά μέτρα. Για μία ακόμα φορά στο όνομα της εξασφάλισης της συμφωνίας, της περιβόητης ανάκαμψης και των ματωμένων πλεονασμάτων , ετοιμάζεται νέα φοροληστεία, νέο τσάκισμα συντάξεων , δικαιωμάτων κτλ. Τα μεγάλα λόγια για τα αντίμετρα είναι σκέτη κοροϊδία, για να μας εξαπατήσουν και να περάσουν πιο εύκολα τα αντιλαϊκά μέτρα.

Η πολιτική που εφαρμόζεται είναι ξεκάθαρη, όλα τα μέτρα έχουν στόχο να ξεκαθαρίσουν την αγορά από το μεγαλύτερο μέρος των μικρών επιχειρήσεων, διευκολύνουν τους ομίλους και τα μονοπώλια για να αρπάξουν το σύνολο της αγοράς.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ.

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΥΝ!

Απαιτούμε:

• Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στα αφορολόγητο όριο. Αύξηση του αφορολόγητου στις 20.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση των ληστρικών φορολογικών νόμων που επιβάλλουν φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Να καταργηθούν το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ εδώ και τώρα, ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.
  • Να φορολογηθεί άμεσα το μεγάλο κεφάλαιο με προοδευτική φορολόγηση για τα μεγάλα εισοδήματα στο 45%.
  • Κατάργηση της φορολογίας 22% για τις ατομικές επιχειρήσεις και 29% για τις προσωπικές εταιρίες.
  • Κανένας συνάδελφος μόνος του μπροστά στο φάσμα των κατασχέσεων. Άμεση κατάργηση των νόμων που θεσμοθετούν τις κατασχέσεις σε πρώτη κατοικία κ.ο.κ. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη, υποθηκεύσεις δανείων κ.τ.λ. Άμεση διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, τμήματος των χρεών στις τράπεζες.
  • Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, κατάργηση κάθε αντικειμενικού ή αναδρομικού συστήματος φορολόγησης.

·         Απαιτούμε αξιοπρεπείς συντάξεις εδώ και τώρα, δωρεάν υπηρεσίες υγείας - Πρόνοιας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων των τελευταίων χρόνων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                                  ΓΡΙΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Σ.Ε.Η.Ε.Α)