www.SEYA.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

  
  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΥΑ: "ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΡΘΕ"

Συνάδελφε υδραυλικέ,

Hκυβέρνηση   αυτό το διάστημα πανηγυρίζει για έξοδο από τα μνημόνια το 2018 και επιστροφή στην ανάπτυξη και την κανονικότητα.

Μιλάνε για ανάπτυξη και πλεονάσματα, όταν εκατοντάδες συνάδελφοι είναι ένα βήμα πριν το κλείσιμο ενώ πάνω από το 60% των συναδέλφων έχει κλείσει.

Μιλάνε για ανάπτυξη, όταν ταχρέη σε εφορία, ταμείο, απλήρωτους λογαριασμούς, τράπεζες και προμηθευτές μας έχουν πνίξει.

Μιλάνε για ανάπτυξη, όταν η αναδουλειά και η φοροαφαίμαξη δεν μας επιτρέπουν να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες.

 Μιλάνε για ανάπτυξη, όταν δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας.  όταν τα έξοδα για να ζήσουμε τις οικογένειες μας έχουν εκτοξευτεί.  

Με παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα χτίζουν την ανάκαμψη για λογαριασμό της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου τσακίζοντας τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Τα μέτρα που ψηφίζουν κάνουν ακόμα πιο βίαιο το εκτόπισμα χιλιάδων συναδέλφων από την αγορά. Αποτελούμε  «διαθρωτικό πρόβλημα» και μας το δείχνουν με τα μέτρα εξόντωσης μας. 

Ως καλοί υπηρέτες των μονοπωλιακών ομίλων οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια,  χωρίς ντροπή μας έχουν καταδικάσει σε μια ζωή χωρίς μέλλον. Χωρίς ντροπή και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων!

ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ

Τώρα πια ξέρουμε και δεν πέφτουμε στην παγίδα. Όσο αυτοί φτιάχνουν πλεόνασμα, εμείς χρεοκοπούμε. Όσο εμείς υποφέρουμε, ο πλούτος που παράγεται, μαζεύεται από τους λίγους, τα μονοπώλια, το τραπεζικό κεφάλαιο, γίνεται αποθεματικό, για να στηρίξει την ανάπτυξη τους.

 Αυτή η ανάπτυξη δεν αφορά εμάς. Όσο τα μονοπώλια κάνουν κουμάντο, εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι υδραυλικοί θα αγκομαχάμε για τα έξοδα, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με κατασχέσεις και χωρίς μεροκάματο.

Η «ανάπτυξή» τους περιλαμβάνει :

·         Κατασχέσεις και πλειστηριασμούς

·         Νέες αυξήσεις σε ασφαλιστικές εισφορές

·         Νέες περικοπές σε συντάξεις - παροχές - επιδόματα

Και αν δεν «βγει» το «πρόγραμμα» έχουν είδη νέα μέτρα στα σκαριά…

 Η κατάσταση στον κλάδο μας  είναι αποτέλεσμα των συγκεκριμένων πολιτικών. Η ανάπτυξη αφορά μόνο λίγους μονοπωλιακούς ομίλους. Το μέλλον του κλάδου δείχνει αβέβαιο. Η όποια δραστηριότητα θα αφορά κυρίως νέες μεγάλες κατασκευές. Η ανέγερση νέων κατοικιών δεν αναμένεται να ανακάμψει κάνοντας ακόμα πιο επισφαλή την εργασία μας, το μέλλον μας .

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

 Απαιτούμε- διεκδικούμε:

·         Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στα αφορολόγητο όριο. Αύξηση του αφορολόγητου στις 20.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση των ληστρικών φορολογικών νόμων που επιβάλλουν φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Να καταργηθούν το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ εδώ και τώρα, ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης. Να φορολογηθεί άμεσα το μεγάλο κεφάλαιο με προοδευτική φορολόγηση για τα μεγάλα εισοδήματα στο 45%

·         Κανένας συνάδελφος μόνος του μπροστά στο φάσμα των κατασχέσεων. Άμεση κατάργηση των νόμων που θεσμοθετούν τις κατασχέσεις σε πρώτη κατοικία κοκ. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη, υποθηκεύσεις  δανείων κτλ.  Άμεση διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, τμήματος των χρεών στις τράπεζες.

·         Απαιτούμε αξιοπρεπείς συντάξεις εδώ και τώρα, ένταξη των υδραυλικών στα ΒΑΕ, δωρεάν υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων των τελευταίων χρόνων

·         Να εφαρμοστούν από την κυβέρνηση οι νόμοι του κράτους για την αντικατάσταση των καρκινογόνων καμινάδων από ελενίτ –θερμιδομέτρηση-εναλλακτικές πηγές ενέργειας –επεξεργασία νερού και λυμάτων – προστασία του υδροφόρου ορίζοντα, έργα αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας κρατική χρηματοδότηση που θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη της δουλειάς μας και προστασίας της υγείας της κάθε λαϊκής οικογένειας .

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ – ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ 01/11/2017 9:00 ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος                                                                                                                  Ο γεν. γραμματέας

 

Αθανάσιος Στρουμπούλης                                                                                            Νικόλαος Γρίβας

Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 4 επισκέπτες και κανένα μέλος