www.SEYA.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

  
  

Απόφαση – απάντηση του ΔΣ του Συνδέσμου υδραυλικών Αθήνας στο άρθρο του συναδέλφου και μέλους της διοίκησης του Συνδέσμου, της ΟΒΥΕ και του ΣΕΥΔΑΠ, Θεόδωρου Τουτζιαράκη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ»

 

Αθήνα, 2/3/2015

"Καλωσορίζουμε τον «Άδωνι» της πολιτικής στον κλάδο.

Καλωσορίζουμε τον  εκπρόσωπο  και υποστηρικτή της  σαθρής επιχειρηματολογίας  της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και της ΟΒΥΕ, για τα αντισυνταγματικά «πρόστιμα» που πρέπει να επιβληθούν στους συναδέλφους με αθεώρητες άδειες.

Καλωσορίζουμε τον, μέχρι χθες  ανύπαρκτο και ευφάνταστο συνάδελφο, που εγγράφηκε στο Σωματείο ένα μήνα πριν από τις εκλογές για να μας… σώσει.

Καλωσορίζουμε το… ανανεωτικό  ύφος  και  την κουτσαβάκικη  εκφορά  του λόγου του, πιστό αντίγραφο συνδικαλιστών παλαιάς και αποκρουστικής  μορφής  σε διατεταγμένη υπηρεσία. 

Υποσχόμαστε ότι δεν πρόκειται να τον παρακολουθήσουμε στο παραλήρημά του.

ΥΓ. Συνάδελφε:

1. Εάν σε είχε  ενημερώσει σωστά ο μέντοράς  σου τότε θα ήξερες ότι τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες δεν είναι ενός ανδρός αρχή,  αλλά αρχή Διοικητικών Συμβουλίων και γενικών συνελεύσεων.

2. Εάν δεν ένιωθες δυστυχής όπως ο Άδωνις  λόγω του ότι  η τρόικα επέβαλε μέτρα πριν από αυτόν, τότε θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι οι άνθρωποι δικαιούνται τροφής, θέρμανσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  και εργασίας. Κάτι που τα στέρησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τους συναδέλφους μας, παρά τις …πολύωρες συζητήσεις της ΟΒΥΕ με τους αγαπητούς της υπουργούς.

3. Η πατάτα, ενίοτε, χρησιμεύει και για άλλους λόγους. Στα αρχαία θέατρα, για παράδειγμα, οι θεατές παρακολουθούσαν τις παραστάσεις έχοντας μαζί τους και κολατσιό. Εάν οι ηθοποιοί δεν έπαιζαν καλά το ρόλο τους, τότε …εισέπρατταν  το κολατσιό τους.

4. Εάν η ενημέρωσή σου δεν ήταν μονόπλευρη και είχες τα ώτα σου ανοικτά τότε θα γνώριζες (κι ως αναπληρωτής ταμίας της ΟΒΥΕ) ότι το πρόβλημα με τις αθεώρητες άδειες  δεν είναι «αθηναϊκό προνόμιο» αλλά πανελλαδικό. Μάλιστα Σύνδεσμος  (φίλα προσκείμενος στην παράταξη που είσαι ενταγμένος) πήρε απόφαση αποχώρησης από την Ομοσπονδία γι’ αυτό το λόγο, επιρρίπτοντας ευθύνες στο προεδρείο της ΟΒΥΕ.

5. Ο «αυτουργός», δηλαδή αυτός που τελεί αξιόποινη πράξη,  είναι φυσικός, ηθικός ή έμμεσος. «Κανονικός» δεν υπάρχει. Πέραν τούτου, οι δημόσιες καταγγελίες  σου, οι χαρακτηρισμοί και τα επίθετα με τα οποία καταφέρεσαι  εναντίον του προέδρου του Συνδέσμου, και άρα κατά του  διοικητικού συμβουλίου, θα συζητηθούν εκεί που πρέπει.

6. Εάν ο ΣΕΥΔΑΠ,  του οποίου είσαι διοικητικό μέλος, δεν μας έδιωχνε με ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ  από τα προηγούμενα γραφεία, δεν θα χρειαζόταν να υποβληθούμε σε έξοδα μετεγκατάστασης. Και βέβαια,  «ο δικός μας δεν σκόρπισε τα λεφτά όλων μας». Ελπίζουμε να έχεις επίγνωση της βαρύτητας  και των συνεπειών της δήλωσής  σου. Όσο για τα τετραγωνικά μέτρα των γραφείων του Συνδέσμου, υποσχόμαστε να σου δωρίσουμε  ένα ξύλινο μέτρο εργασίας  για να μετρήσεις, με ακρίβεια, το χώρο. Μη θαμπώνεσαι, 392 τ.μ. είναι ο χώρος μας/σου και όχι 1.000 τ.μ.

7. Αν δεχόμασταν την άποψή σου, δηλαδή  το κίνημα του «καναπέ» που πρεσβεύεις  και δεν διεκδικούσαμε τα δικαιώματά μας, μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας (και με την ΠΑΣΕΒΕ) στους δρόμους της Αθήνας, θα ήμασταν συμμέτοχοι  στο έγκλημα που διέπραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τους «πρόθυμους» συνδικαλιστές  (στην κατηγορία των οποίων κι εσύ εντάσσεσαι) έναντι της  χώρας  μας  και  του ελληνικού λαού. Έναντι των συναδέλφων μας και των λοιπών επαγγελματοβιοτεχνών. Με εξαθλιωμένο λαό, συνάδελφε, δεν μπορείς να έχεις κι εσύ  δουλειά. 

8. Σε διαβεβαιώνουμε δε, ότι το Σωματείο μας δεν κινδυνεύει από την πολιτική του ΔΣ, αλλά από τις πολιτικές που εσύ και η παράταξή σου  υποστηρίζετε. Από τις πολιτικές που αποδεχθήκατε και συνυπογράψατε στις πολύωρες συζητήσεις σας με τους υπουργούς, τόσο σε ό, τι έχει να κάνει με το νέο ΠΔ και τη διαδικασία των προστίμων  όσο κι από την «πλάτη» που βάλατε με τη ΓΣΕΒΕΕ και τις λοιπές ομοσπονδίες για τα μέτρα φτωχοποίησης των επαγγελματιών. ToΣωματείο, συνάδελφε, δεν κινδυνεύει από την πολιτική μας, αλλά από την προσωπική πολιτική που άσκησαν μέλη της παράταξής σου, με τη δική σας ανοχή, και τα οποία ενδιαφέρονταν, πρωτίστως, για τη συμμετοχή τους στις έμμισθες επιτροπές της ΓΣΕΒΕΕ και των άλλων φορέων. Λες να τελείωσε αυτή η πρακτική;

9. Κι επειδή ενδιαφέρεσαι για τη «σωτηρία» των συναδέλφων, ελπίζουμε να δείχνεις τον ίδιο ζήλο και από το συνεταιριστικό σου πόστο. Γιατί, όπως ξέρεις, τα «κουρέματα» και η μη καταβολή των  χρημάτων  στους συναδέλφους που χρόνια τώρα έχουν βγει σε σύνταξη  δεν συνάδουν με σωτηρία, αλλά με «πνιγμό».

10. Όσο για τον  αυτοθαυμασμό  σου, για τα ΔΗΘΕΝ  επιτεύγματα της ΟΒΥΕ,  καλό είναι τα επιτεύγματα αυτά  να  τα  εξιστορήσεις,  δια ζώσης, στους συναδέλφους που καλούνται να πληρώσουν τα αναδρομικά πρόστιμα ή  χάνουν τις άδειές τους. Στους ανασφάλιστους και χωρίς εργασία συναδέλφους. Γιατί οι νίκες, όταν είναι πραγματικές και όχι επικοινωνιακές, γίνονται άμεσα αντιληπτές από τους ενδιαφερόμενους.

11. Τέλος, σε  προτρέπουμε να μην παρασύρεσαι από τις αδυναμίες σου και να μην κομπάζεις. Η ανυπαρξία των θέσεών σου επί των ζητημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους δεν καλύπτεται με προπαγάνδα και δημοσιότητα. Ούτε από την απαίτησή σου για δημόσια συγγνώμη. Τα τραγικά λάθη μελών της παράταξής  σου πληρώνουν σήμερα, με αντισυνταγματικά πρόστιμα,  οι συνάδελφοί μας ανά την Ελλάδα, και όχι τα λάθη του Συνδέσμου της Αθήνας. Αλλού, λοιπόν , πρέπει να απευθύνεις την απαίτησή  σου…

Σημείωση: Οι αναφορές σου περί «ψευτοτραμπουκισμών και απειλών»  επιβεβαιώνουν, απλώς, το ρόλο σου. Σου προτείνουμε μόνο  να βελτιωθείς, γιατί, δυστυχώς,  δεν πείθεις κανέναν. Η παράσταση που ανέβασες  σύντομα θα ρίξει αυλαία.

Κι επειδή ο …τελευταίος πειρασμός είναι μεγάλος, σε προτρέπουμε να είσαι λίγο πιο φειδωλός στις δηλώσεις σου. Η αναφορά σου για το ότι «εκεί (δηλαδή στην ΟΒΥΕ)  έζησες τι θα πει παράταξη»,  έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα λέγατε, ως ανεξάρτητη, και καλά, νεοσύστατη παράταξη στις εκλογές του Συνδέσμου της Αθήνας. Τότε (πριν ένα χρόνο δηλαδή) που απορρίπτατε μετά βδελυγμίας  την όποια σχέση σας με την παράταξη την οποία τώρα ευχαριστείς, και η οποία, 2 μήνες μετά  τις εκλογές στο Σύνδεσμο Αθηνών σου έδωσε θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΒΥΕ. Χαρακτήρισε τώρα εσύ τη στάση σου, για να μην τη χαρακτηρίσουμε εμείς και παρεξηγηθούμε…"

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος                                                                                                                                Ο γενικός γραμματέας

Αθανάσιος Στρουμπούλης                                                                                                           Νικόλαος Γρίβας

 

Διαβάστε εδώ το άρθρο του  μέλους της διοίκησης του Συνδέσμου, Θεόδωρου Τουτζιαράκη, στο περιοδικό «ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 5 επισκέπτες και κανένα μέλος