www.SEYA.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

  
  

Το ΚΚΕ θα στηρίξει την προσπάθεια του Συνδέσμου στο ζήτημα των αντικαταστάσεων των αδειών χωρίς πρόστιμα και ανακλήσεις

«Θέτουν διοικητικά εμπόδια στην άσκηση του επαγγέλματός σας, προς χάριν  των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών»/ Συνάντηση του ΣΕΥΑ με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος                                                                                         

Το ΚΚΕ θα στηρίξει την προσπάθεια του Συνδέσμου για την κατάργηση των αναδρομικών προστίμων στους επαγγελματίες που έχουν αθεώρητες τις άδειές τους βάσει της νέας νομοθεσίας, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος,  στον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του ΔΣ, Θανάση Στρουμπούλη και Νίκο Γρίβα αντίστοιχα, την Τετάρτη 15/10 στον Περισσό. Στο πλαίσιο αυτό, τις προσεχείς ημέρες θα καταθέσει σχετική ερώτηση ή αναφορά προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα της διοίκησης του Συνδέσμου, στη βάση της απόφασης του ΔΣ για ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί (πρόστιμα, ανακλήσεις) στις αντικαταστάσεις των αδειών των τεχνιτών.  Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γιώργος Σιγάλας, μέλος του τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τους ΕΒΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη του προεδρείου του Συνδέσμου ενημέρωσαν εκτενώς τους εκπροσώπους του ΚΚΕ για όλα τα ζητήματα που άπτονται της συγκεκριμένης νομοθεσίας, καθώς και για τη στάση των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Ανάπτυξης, τόσο στην εξώδικη διαμαρτυρία που κατέθεσε ο Σύνδεσμος, όσο και στις κατ’ ιδίαν επαφές τους.

Έκαναν λόγο για αντισυνταγματικές διατάξεις και για υπέρμετρα πρόστιμα/παράβολα, τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν οι συνάδελφοι, λόγω και της οικονομικής κρίσης που τους έχει «γονατίσει», συνέπεια του οποίου είναι η αδυναμία αντικατάστασης των αδειών τους με τις νέες άδεις που προβλέπει το ΠΔ 112/2012.

Από την πλευρά του ο κ. Καραθανασόπουλος δήλωσε ότι το ΚΚΕ τα είχε δει από νωρίς όλα αυτά τα σχετικά νομοθετήματα, τα οποία και τα έχει καταψηφίσει, αφού ο μοναδικός  σκοπός τους ήταν και είναι ο εκτοπισμός εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών από την αγορά. «Το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι τα φτηνά εργατικά χέρια. Στη λογική αυτή, προσπαθούν να επιβάλουν εμπόδια στην  άσκηση του επαγγέλματός σας και με διοικητικούς τρόπους. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μία πυραμίδα, όπου στην κορυφή θα είναι οι εταιρίες που θα λυμαίνονται τα έργα και από κάτω όλοι εσείς, που θα συνεργάζεστε μαζί τους για ένα κομμάτι ψωμί.

Μια απλή ανανέωση άδειας με πρόστιμα δεν έχει καμία λογική, παρά μόνο φοροεισπρακτική. Όπως συμβαίνει και με το τέλος επιτηδεύματος. Θεωρούμε επίσης αδιανόητο το ζήτημα των ανακλήσεων των αδειών, όπως και το γεγονός της δημιουργίας προσκομμάτων στην έκδοση της άδειας του εργοδηγού.

Όπως όμως κι εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, η κυβέρνηση νομοθετεί όλες αυτές τις διατάξεις και με τη σύμφωνη γνώμη συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Ως ΚΚΕ,  θα στηρίξουμε την προσπάθειά σας για την ανάκληση των συγκεκριμένων διατάξεων».

«Το ζητούμενο της ασκούμενης πολιτικής, είναι το πώς θα φύγουν τα έργα από τα χέρια σας για να πάνε στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες» επισήμανε με τη σειρά του ο Γιώργος Σιγάλας.

 

 

 

Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 5 επισκέπτες και κανένα μέλος