www.SEYA.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

  
  

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στο Σύνδεσμο

Διεξήχθησαν, στις 2/4/2014, οι αρχαιρεσίες του Συνδέσμου για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στις Ομοσπονδίες ΟΒΥΕ και ΟΒΣΑ.

Στις αρχαιρεσίες συμμετείχαν δύο συνδυασμοί. Η «Αγωνιστική Συνεργασία Υδραυλικών» (Α.Σ.Υ.), και η «Ανεξάρτητη Κίνηση Υδραυλικών» (Α.Κ.Υ.)
Με βάση την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, η «Αγωνιστική Συνεργασία Υδραυλικών» κατέλαβε 6 έδρες στο Δ.Σ. και 2 στην Ε.Ε. Ενώ εξέλεξε από 6 αντιπροσώπους στην ΟΒΥΕ και την ΟΒΣΑ.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Υδραυλικών κατέλαβε 3 έδρες στο Δ.Σ. και 1 στην Ε.Ε. Ενώ εξέλεξε από 3 αντιπροσώπους στην ΟΒΥΕ και την ΟΒΣΑ.

 

Ποιοι εκλέχθηκαν

 «Αγωνιστική Συνεργασία Υδραυλικών» 

Διοικητικό Συμβούλιο: Αθανάσιος Στρουμπούλης, Νικόλαος Γρίβας, Κωνσταντίνος Λάππας, Ιωάννης Σταύρακας, Ευστάθιος Αναστασόπουλος, Αντώνιος Κρόκος
Ελεγκτική Επιτροπή: Ιωάννης Κατσαρός, Παναγιώτης Πολατσίδης
Αντιπρόσωποι στην ΟΒΥΕ: Αθανάσιος Στρουμπούλης, Νικόλαος Γρίβας, Ευστάθιος Αναστασόπουλος, Κωνσταντίνος Λάππας, Ιωάννης Σταύρακας, Αντώνιος Κρόκος
Αντιπρόσωποι στην ΟΒΣΑ: Αθανάσιος Στρουμπούλης, Νικόλαος Γρίβας, Κωνσταντίνος Λάππας, Ιωάννης Σταύρακας, Ευστάθιος Αναστασόπουλος, Νικόλαος Πετρόπουλος.

 «Ανεξάρτητη Κίνηση Υδραυλικών»

Διοικητικό Συμβούλιο: Εμμανουήλ Παγωνάκης, Θεόδωρος Τουτζιαράκης, Νικήτας Αθανασόπουλος
Ελεγκτική Επιτροπή: Θεόδωρος Καράμπελας
Αντιπρόσωποι στην ΟΒΥΕ: Εμμανουήλ Παγωνάκης, Φραγκίσκος Φιλιππούσης, Θεόδωρος Τουτζιαράκης
Αντιπρόσωποι στην ΟΒΣΑ: Θεόδωρος Τουτζιαράκης, Νικήτας Αθανασόπουλος, Φραγκίσκος Φιλιππούσης.

Η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7/4/2014.

 

Εκλογο-απολογιστική συνέλευση

 

Με την ομόφωνη έγκριση του διοικητικού και ταμειακού απολογισμού καθώς και του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος ολοκληρώθηκαν, την Κυριακή 30/3, οι εργασίες της εκλογο- απολογιστικής συνέλευσης του Συνδέσμου.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αποτυπώθηκε το δυσμενές κλίμα στο οποίο έχουν περιέλθει οι συνάδελφοι, εξαιτίας της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής.
Όπως ειπώθηκε, «Η άγρια επίθεση που δεχόμαστε τα τελευταία τρία χρόνια, στην εργασία στο εισόδημα, στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, άλλαξε προς το δυσμενέστερο τη ζωή μας.
Δεκάδες συνάδελφοί μας αναγκάστηκαν να κλείσουν τα βιβλία τους και άλλοι τόσοι τους ακολουθούν. Οι ανασφάλιστοι και επί ξύλου κρεμάμενοι συνάδελφοι με τις οικογένειές τους γεμίζουν σελίδες εκατοντάφυλλων τετραδίων, ενώ, οι περισσότεροι από εμάς ζούμε με το φόβο των κατασχέσεων λόγω των χρεών μας σε προμηθευτές, τράπεζες, εφορία και ΟΑΕΕ.
Καθημερινά, και όχι στα όνειρά μας, βλέπουμε πλέον εφιάλτες. Χωρίς υπερβολή, ο κλάδος μας διαλύεται. Η φτώχεια, η εξαθλίωση και η ανεργία, έχουν αποκτήσει το πλήρες περιεχόμενό τους.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την προοπτική της χρεοκοπίας και της ανεργίας, χωρίς ορατή διέξοδο.

Σας επισημαίνουμε μόνο, ότι ο φόρος που θα κληθούμε να πληρώσουμε φέτος θα είναι αυξημένος έως και εννέα φορές σε σχέση με το 2010».

Μέσω του διοικητικού απολογισμού, ο απερχόμενος πρόεδρος του Συνδέσμου Θανάσης Στρουμπούλης ζήτησε από τα μέλη να συνειδητοποιήσουν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ότι «μας θεωρούν «διαρθρωτικό πρόβλημα» και ότι θα κάνουν τα πάντα για να μας κλείσουν. Δεν μας θέλουν. Είμαστε εμπόδιο στη γιγάντωση των μεγάλων τεχνικών εταιριών, που με τη νέα νομοθεσία δικαιούνται και άδεια υδραυλικού.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι τι κάνουμε;

Με ποιο τρόπο προστατεύουμε τα δικαιώματά μας και οργανώνουμε τη δράση μας. Με ποιο τρόπο παρεμβαίνουμε σε όλα τα νομοθετικά εκτρώματα, τα οποία αλλάζουν τις συνθήκες της ζωής μας προς το χειρότερο.

Η απάντηση του Συνδέσμου είναι η εξής:

Αγωνιστική αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη, για να αποκρούσουμε τα μέτρα, και επίθεση σε όλα τα μέτωπα, με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής προς όφελος μας.

Το πρώτο μέλημά μας είναι να μη μείνει κανένας συνάδελφος έκθετος, μόνος του, απέναντι στα «θεριά» και τα προβλήματα που του δημιούργησαν. Η επιτροπή αλληλεγγύης που συστήσαμε -μαζί με τη δική σας υποστήριξη, και η οποία είναι ανοιχτή να συμμετέχουν και άλλοι συνάδελφοι- γίνεται φραγμός σε ενδεχόμενη κατάσχεση σπιτιού συναδέλφου ή διακοπής του ηλεκτρικού του ρεύματος. Προσφέρουμε τη βοήθειά μας σε όποιον τη χρειάζεται, ακόμη κι αν αυτό λέγεται εργασία. Από τη λιγοστή που μας έχει απομείνει. Δεν κλείνουμε τα μάτια μας και δεν προσπερνάμε την ανημποριά των συναδέλφων, ακόμη και όσων αναγκάστηκαν να κλείσουν τα βιβλία τους. Η κρίση και τα μέτρα που πήρε η συγκυβέρνηση θα λειτουργήσουν σαν παλιρροιακό κύμα. Έστω και με καθυστέρηση, θα πλήξουν κι όσους σήμερα αντέχουν. Το βλέπετε, άλλωστε, και οι ίδιοι.

Σε επαγγελματικό επίπεδο και ανά περιοχή, οι συνάδελφοι θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία για να αναπτύξουν έναν κώδικα δεοντολογίας μεταξύ τους, τέτοιον που θα εδραιώνει τον υγιή ανταγωνισμό. Στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούσαν να συστήσουν εταιρίες τεχνικών καλύψεων, ακόμη και κοινοπραξίες, με γνωστοποίησή τους στα τοπικά μέσα, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να απευθύνονται σε αυτούς. Η συνένωσή μας, συνάδελφοι, είναι αναγκαία. Μόνος του ο καθένας απέναντι στις μεγάλες εταιρίες, που σύντομα και με έντονους ρυθμούς θα «χτυπάνε» ακόμη και τις μικρές δουλειές, θα φαντάζει πολύ αδύναμος. Το αντίβαρο σε όλα τα παραπάνω, είναι το «δέσιμό» μας. Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, θα απαντήσουμε με τα δικά μας όπλα».

Χαιρετισμό στη συνέλευση απηύθυνε ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ, Παναγιώτης Γαλανόππουλος.

Διαβάστε την εισήγηση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου στη συνέλευση.

 

 

Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 7 επισκέπτες και κανένα μέλος